Klassiset hierontaotteet

Klassisia hierontaotteita on yhteensä kuusi. Otteet tehdään joko väliaineella tai kuivahierontana kankaan läpi. Niiden suorittamisessa ei noudateta mitään tiettyä järjestystä, vaan niitä sovelletaan aina tilanteeseen ja asiakkaaseen sopiviksi. Osa otteista on toki enemmän muokkaavia. Suoritustyylistä riippuen pystyy kuitenkin suurinta osaa käyttämään lämmittävänä sekä muokkaavana.  Näitä otteita yhdistelen ja käytän suurinta osaa jokaisessa hoidossa. Ne muodostavatkin hyvän pohjan hoidolle. Klassisiin otteisiin yhdistän usein raajojen liikettä, jolloin näistä tulee enemmän mobilisoivia ja kalvokäsittelyn tyylisiä otteita. Saamani palautteen mukaan hoitoni ei olekaan ihan “vain” klassista hierontaa, vaan yhdistelen paljon eri tekniikoita keskenään, jolloin saadaan monipuolinen hieronta aikaiseksi.

Sivelyote

Sivelyote on liukuva ote, joka tehdään yleensä väliaineen kanssa. Sivelyllä pystyy hyvin tunnustelemaan ja lämmittämään kudosta. Ote soveltuu hyvin myös muokkaavaksi, kun se tehdään suuremmalla paineella ja pienemmälle alalle.

Puserteluote

Puserteluotteessa pyritään puristamalla tekemään kudokseen nostetta ja venytystä. Ote ei ole nipistävä, vaan se tehdään laajalla ja jämäkällä otteella esimerkiksi hartian alueelle.

Ravisteluote

Ravisteluotetta voidaan käyttää rentouttamaan hieronnan aikana kudosta. Soveltuu hyvin väliotteena laskemaan lihasjännitystä.

Hankausote

Hankausote ei liu'u, vaan se tehdään kudoksen sallimissa rajoissa. Ote soveltuu hyvin muokkaavaksi ja sillä pyritään usein parantamaan lihaksen elastisuutta lihasspasmeja lievittämällä.

Tärinäote

Tärinäotteessa tehdään painamisen aikana värinä. Tämä vaikuttaa syvälle kudokseen. Kevyellä paineella se toimii myös hyvin rentouttavana otteena.

Taputusote

Taputusotteessa tehdään rytmisiä taputuksia kudokseen. Napakasti tehtynä se toimii aktivoivana otteena. Kevyemmin suoritettuna ote rauhoittaa ja rentouttaa.